Länge leve frälsaren!

Jesus (i fysisk form) blev 34 år gammal. Detta går att läsa på alltombibeln.se. Det väcker förstås en mängd funderingar. Allt om bibeln påstås det alltså, men för vissa är bibeln redan allt. Det känns ändå som något som kan liknas vid ett moment 22. Dessutom kan ju lätt bibeln i sin egen form uppfattas som ganska monumental, och ett tjockt stycke bok kallas ju inte sällan för just en bibel. Här kommer det en hemsida som täcker in allt om bibeln. Allt om allt, en bibel-bibel. Det här blir snabbt ganska komplicerat och jag har svårt att välja om jag ska låta mig beundras över sidans existens. Alternativt förkasta deras totala misstro på människors förmåga att läsa mellan raderna. Det finns ju trots allt ett par rader i nämna bok...
 
Nåväl, jag ville bara googla fram åldern på snubben, ni vet han som inte var sen på att bjuda på både vin och en macka. Han blev 34 år. Sedan dog han. Återuppstod. Och försvann igen. Vill ni ha en mera mångfacetterad bild än så får ni trots allt kika in på alltombibeln. Allt prat om ålder just idag beror på att 1956 år efter att Jesus lämnade jorden så dök det upp en ny varelse på vår planet. En man med uppdraget "efterträdare" tatuerat över hans rygg. Idag fyller den mannen 27 år, och han är både ikapp och förbi.
 
Vi pratar om en kille som aldrig någonsin har fel, utan att för den sakens skull vara en sådan människa som alltid måste ha rätt. Han bara vet. Hans livserfarenhet innefattar inte bara sådant han själv har gjort, utan han tycks ha ärvt någon hemlig kod av kunskap. "031" kallar han det visst.
 
Vi var alla förbluffade vid hans närvaro till en början. Det är klart att det var jobbigt att tvingas erkänna för sig själv att man inte i själva verket inte hade förstått någonting. En känsla som förstås kunde få en att känna sig vilsen och nästan lite ensam i världen, men med en ledsagare som får polstjärnan att verka blyg så tilläts aldrig de känslorna att ta över i våra liv.
 
Med en självklar självklarhet har han alltid tagit plats längst fram och berättat för någon som vet att de inte vet någonting. Sedan har han fått den människan att veta allt istället. Det är sådana här gåvor som gör honom till något av ett väsen, en symbol.
 
Grattis Gåsen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0