Hur känns det då?

Det finns stora spektakel i våran värld. Fotbolls-VM och Sommar-OS till exempel. Det inträffar vart fjärde år. Otroligt stort med andra ord. Sedan har vi Hockey-VM som inträffar varenda jävla år, och känns därför iskallt. Jag tycker att jag är tydlig, händer något sällan så är det stort.

Den här helgen fyllde Chricke 22 år. Det har aldrig någonsin hänt innan. Jävligt stort med andra ord. Det bullades upp till spritkalas på hans hemmaplan och det fanns alkolhol nog för att dränka en finsk klassfest. Minst. Dessutom hade folket med sig presenter som var lika genomtänkta som valet av nobelpristagare detta år. Om det är bra eller dåligt? Fan vet jag.

Förhandssnacket hade varit igång ett bra tag. Jag blev själv utsatt för en serie av hot veckan innan då det visat sig att jag inte besvarat min facebookinbjudan. Framförhållning var ett nyckelord. Ryssfylla ett annat. Det snackades om att alla idioter var samlade, men jag kan tycka att det saknades några russin i en annars fantastiskt fruktig kaka.

Backis hade slängt sin mitella till björnarna och hade nu äntligen möjlighet att dricka med båda händerna igen. Danne satsade på en kort frisyr för att inte riskera att få något hår i bärsen. Chricke såg till att vara full. Jag såg till att vara som Chricke, fast lite coolare. Det gick bra som fan. Ett tag. Tills bloggen kom på tal.

- Bloggar du?, frågade Sophia.
- Ja, jag är bög, svarade jag och såg själv förvånad ut.

Nu behöver jag kanske inte söka framgång hos några damer, men inte fan behöver jag dra till med sådana drastiska åtgärder. Jag har inte ens någon manlig (nåja) sambo längre. Så jag är inte bög. Trots ett tvivelaktigt stort intag av fruktiga drinkar på förfesten. Fast har man så stora muskler som jag har så gäller det att få i sig vitaminer och annan skit. Börjat grogga med proteindryck nu också. Det går ingen bra alls.

Skaran av gäster växte väldigt, väldigt snabbt. Man kan säga att för varje öl som Danne drack så dök det upp en ny person i rummet. Ett rum som enligt mig och Hanna bara var en förklädd porrstudio, komplett med strippstång och allt. En stång som Chricke snart seglade runt, men det väckte inga lustar hos mig. Liknade mer en midsommar.

Lagom till presentöppningen så dök Gåsen upp med en flicka i sitt sällskap. Han tackade nej till välkomstshotten då bilnycklen fanns i näven. Ungefär här vändes hela världen uppochner. Inte konstigt att det senare skulle gå åt helvete. Den här bloggen fullkomligt stinker av fågelskit och därför passar det sig väldigt bra att skriva om gäss som testar sina vingar för att sedan störtdyka genom luften. Det kan jag inte göra idag, och det är med sorg jag konstaterar det.

Presentöppningen då. Det delades ut olika sorters kondomer, böcker, alkohol och en julskinka (!). Sedan stannade hela rummet. Luften stod stilla. Johnny tog ton och läste upp en dikt som troligtvis var inspirerad av Shakespeare. Jag kan inte återskapa den. Chricke ryckte upp presentpappret och såg vad han hade fått. Hans ögon blev lika stora som Dannes barbeställningar när han såg vad det var. Nauber sa att det såg ut som en marsipangris. Det var det inte. Det var en lösvagina. Hanna försökte få Chricke att testa den snarast men fick inte igenom det. Det drogs många plumpa vitsar om skapelsen. Jag satte ner foten och sa att det var insidan som räknades. Folk bara skrattade. Världen är så ytlig nuförtiden.

Nu började det bli på riktigt. Backis spillde ut öl, Emma sjöng så att alla kvarterets katter dog. Det började även bli erotiskt laddat, kanske pga Chrickes dans. Sandra började gräva i Dannes byxor men drog snabbt upp händerna igen när Danne stolt berättade att han var nykissad. Hysteriskt roligt.

Klockan trippade över elva och det var dags att gå mot bussen. Då kommer Danne fram till mig och sa att han inte skulle orka hela kvällen. "Klockan är ju bara nio och jag är helt död". Jag visste inte vad jag skulle säga. Försvann istället mot bussen och tog mig mot arenan. Vi testade något nytt ställe i staden. Tre kockar hette det. Rätt schysst.

Krogen var som en chokladask, och där fanns en alldeles utsökt belgisk pralin. Jag slog mig ner bredvid henne och började socialisera på en sund nivå. Minuter senare var mina byxor dyngsura av grogg och öl. Svensson hade anlänt. Underbart! Vi satt och tjöta lite gött. Sedan sa han "Henke! Shot!" och därefter såg jag inte honom mer.

Jag försvann mot black jack-bordet med min pralin och Victoria som sällskap. Delade ut mina sista julklappspengar till dem men de var snart bortspelade. Nu kommer jag att få dela ut teckningar till hela släkten, det lär inte vara uppskattat. Jag ritar sämre än jag skriver. När jag skriver för hand!

Hamnade vid ett bord igen och fick snart Danne bredvid mig. Han bjöd mig på en grogg. Han berättade att han tänkt bjuda någon vid baren men glömde av vem det var, i samma stund som han köpte groggen. Det visar på ett bra sätt hur noga han filtrerar när han väljer vilka han ska bjuda på grogg och inte. Vänlig själ, full hjärna.

Kvällen tog faktiskt slut och det var dags att ta sig hem. Erkände med skamsen röst för Malin att jag hade tappat bort min garderobslapp. Gick mot garderobsmannen för att göra samma sak där, men jag hann inte börja berätta förrän han avbröt mig. Ska du gå hem, frågade han mig, och jag nickade förvirrat på huvudet. Då gav han mig min jacka. De har helt enkelt gett upp tanken på att jag ska kunna hålla ordning på lappen. Sådana gester gillar vi!

Svängde förbi Hussein och plockade på mig en kebabtallrik innan jag hamnade i hemmet. Lät gentlemannamässigt Malin få den komfortabla kudden. Försökte sedan föra en sista konversation men hon slocknade genast, så det var ingen idé. Jag följde med in i John Blunds värld och sov som ett litet barn. På morgonen skall jag enligt rapporter ha sagt "hade jag bara det vetat det så.." när jag sovit. Vad jag menade? Hade jag bara vetat det så..

RSS 2.0